Pustolovščine

Kmalu opišem tudi kolesarski vzpon pod Grossglockner, ki je bil posebno doživetje...

Pico - najvišja gora Portugalske
Ena izmed mojih največjih dogodivščin je vsekakor vzpon na ognjenik Pico. To je najvišja gora Portugalske, ki pa ne leži na celini, temveč na Azorih - otočju sredi Atlantskega oceana. S Kristino sva ujela poceni letalske karte in odletela v deželo, odmaknjeno od mestnega vrveža. Tam sva preživela 2 nepozabna tedna, kjer sva preko "coach-surfinga" spoznala veliko prijaznih in zanimivih ljudi. Obiskala sva otoke Terceira, Faial, Pico, São Jorge in São Migel. Vsak otok je drugačen in po svoje čudovit. Udeležila sva se tradicionalne bikoborbe, si od blizu ogledala vulkanske kraterje in še aktivne ognjenike, raziskovala naravo, preizkuševala hrano in pijačo ter še in še.
Velik podvig na potovanju je bil vzpon na goro oz. ognjenik Pico (2351m) na istoimenskem otoku, kamor smo se odpravili sredi noči, tako da smo na vrhu lahko pričakali fantastični sončni vzhod.

Imeti moraš srečo, da opaziš Pico brez oblakov
 Pred sončnim vzhodom je bilo vreme kritično

Vreme na gori Pico (2351m) se nas je malce usmililo ravno ob pravem času
Trenutek, ki bi želel, da traja dlje časa
 Jaz sem užival v razgledih, Kristina pa se je grela pri razpoki s toplim vulkanskim zrakom


Tour de Piran - s kolesom od Koroške do Pirana
Vsako leto na prvi četrtek v juliju se s prijatelji tradicionalno odpravimo s kolesi na morje! Začnemo v četrtek ob 22:00, ko se stemni, potem pa se z lučkami odpeljemo po praznih cestah skozi Ljubljano naprej proti Primorski. Jutranja zarja nas pričaka v Postojni, v Izoli pa skupaj s prvimi jutranjimi gosti srknemo ohlajeni napitek v našem rednem baru. Sledi poslastica, kjer se odloča o Kralju dirke, to je izolski klanec, nato pa je na vrsti samo še razpeljava skozi tunel po Parenzani v Portorož in dalje na oddih v Piran. Letos se nam pridruži tudi ti!

Gremo mi na morje!

K24 - največji koroški hribovski izziv
Poročilo o moji pustolovščini K24 - v 24 urah peš zavzeti vse koroške gore s štartom v Črni na Koroškem, si lahko preberete tukaj: http://janezklancnik.blogspot.com/2012/08/k24-najvecji-koroski-hribovski-izziv.html
Trasa: Črna - Uršlja gora - Sleme - Smrekovec - Raduha - Olševa - Peca - Črna


Hike route 768305 - powered by Wandermap 

Ni komentarjev:

Objavite komentar