nedelja, 29. oktober 2017

22. Ljubljanski maraton 2017

Evo, to na slikci sem pa jaz osamljen nekje na 36 km maratona v bitki z vetrom in s samim seboj.


Z Ljubljanskim maratonom sem tudi zaključil letošnjo tekmovalno sezono. Vesel sem, da se je končala uspešno, saj sem presegel svoj postavljen cilj in precej izboljšal svoj osebni rekord, ki zdaj znaša 2:50:45. To je bil šele moj drugi maraton (če ne upoštevam še dveh iz IM), tako da sem šel bolj v neznano, saj sem prvega pretekel že daljnega leta 2011.

Na začetku maratona sem začel kar hitro. Držal sem se tekačev pred sabo, saj sem zaradi vetra želel čim bolj izkoristit njihovo zavetrje. Po uri sem šel prehitro glede na plan, ki je bil nekje 4:05-4:10/km. Ves čas sem si to govoril, a sem se v neki točki odločil za tveganje in nisem popuščal tempa tekačev pred mano. 21 km sem tako obrnil okoli 1h 24min. Skupinica se je redčila in na 31 km sem ostal sam. Težko mi je postalo na 33 km, ko sem pretekel klanček mimo Bauhausa pri BTCju. Noge so postale težke, veter se je ojačal. Od tam naprej sem borbal. Nekaj motivacije sem prejel od navijačev ob progi nekaj pa od prehitevanja tekačev pred mano. Velike krize nisem imel. S sabo sem imel HIGH5 energy gele, ki sem jih konzumiral na 5 ali na 7,5 km (okrepčevalnice z vodo so bile vsakih 2,5 km). Prebava je delala super! Na Bavarcu, ko je bilo do cilja samo še 3 km, sem pospešil in prehitel še enega Čeha. Malo za tem pa šok! Krč v zadnjo levo ložo 😐 upočasnim in krč mine. Ok, ne bo šlo hitreje. Tečem čez Zmajski most na tržnico in glej ga zlomka! Krč me tako zategne, da zahodim. Kaj naj zdaj?! Čeh me prehiti nazaj. Poskusim spet teči, tresem nogo, nekako gre, a v bolečini. Čez Tromostovje spet prehitim Čeha in na klančku proti Hotelu Union bolečina poneha. Yessss! Letim naprej, narod navija, vzdušje v centru je fenomenalno, sem že na preprogi, samo še dvesto metrov, auuuč!!! Krč v drugo nogo! Preblizu cilja sem, ni predaje, šepam naprej, zavijem levo na Kongresni trg, zagledam cilj, trasa se rahlo spušča, krč popusti in pritečem v cilj 😎 dobre 4 minute hitreje od plana! 👍 Za menoj je 2 uri in 50 min uživanja v krasni atmosferi in odlični organizaciji.
Hvala prav vsem, ki ste me vzpodbujali, brez vas bi bil rezultat zagotovo kakšno minuto slabši. Dosegel sem 30. mesto absolutno in 14. med Slovenci.
V cilju nisem imel kakšnih hujših težav, še največ težav imam zaradi žuljev, ki sem jih dobil najbrž zaradi napačne izbire nogavic (sem obul bolj debele, da bi mi bilo kao bolj udobno, a se je to izkazalo kot slaba odločitev) 😀

Mojo aktivnost oz. GPS sled lahko pogledate na Stravi: https://www.strava.com/activities/1252354238

2 komentarja:

  1. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec sem in tudi posojilna svetovalka.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, ima veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobiti lastniško posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  2. Do you need personal loan?
    Loan for your home improvements,
    Mortgage loan,
    Debt consolidation loan,
    Commercial loan,
    Education loan,
    Car loan,
    Loan for assets.
    financialserviceoffer876@gmail.com WhatsApp +918929509036

    OdgovoriIzbriši