sreda, 5. marec 2014

Priprave na Kanarskih otokih 2014

Tudi letos sem izkoristil dopust za priprave na Kanarskih otokih, in sicer na Gran Canarii. Bolj kot priprave bi lahko rekel temu uživancija! Šele ob prihodu nazaj v mrzlo Slovenijo sem se zavedal, kakšni idealni pogoji so na Kanarcih: toplo vreme, nore ceste, malo prometa, strpni vozniki, asfalt brez flik, super ovinki, idilični klančki... Prvi dnevi po prihodu nazaj iz takšnega dopusta so res depresivni, ampak kaj hočemo, ni vsak dan nedelja in na koledarju ni stalno mesec februar, da bi se šlo v tople kraje. Upam, da naredim takšen odklop tudi naslednje leto. In tudi vsa nadaljnja leta!

Dobro jutro! Kaže, da bo lep in sončen dan! :)
Na Gran Canario sem odšel s triatlonskimi prijatelji. Let smo imeli iz Bergama (to je blizu Milana) z Ryanairom. Do letališča in tudi nazaj nas je peljal kolega s kombijem. Stroški so bili enaki, kot če bi se do letališča odpravili z GoOptijem. S sabo smo imeli namreč velike kovčke s kolesi, ki jih GoOpti posebej zaračunava. 5 ur vožnje smo potrebovali za relacijo Ljubljana - Bergamo. Za let Bergamo - Gran Canaria pa 4 ure čistega leta. Na letališču na Gran Canarii nas je pričakal mini-bus, ki smo si ga rezervirali že prej preko interneta. Ta nas je odpeljal na jug otoka v Maspalomas, ki je od letališča oddaljen kakšnih 35 km. V Maspalomasu smo imeli rezervirano hišo, v kateri smo prebivali 2 tedna naših priprav. Hišo smo prav tako rezervirali vnaprej, mislim, da smo vse rezervacije in nakupe letalskih kart napravili nekje v novembru.



Maspalomas leži povsem na jugu otoka Gran Canaria, kjer je skoraj vedno sončno in toplo vreme. Letos se je pripetilo, da je dva dni nekoliko deževalo, a to nas ni ustavilo pri naših treningih. Na severu otoka in v notranjosti, kjer so gore (vrh otoka "Pico de las Nieves" je visok 1949 m), je vreme povsem druga zgodba. V zimskih mesecih veliko dežuje, zato je otok ves zelen. Na jugu, kjer smo bili mi, pa je dež zelo zelo redek, zato je pokrajina povsem suha. Trava in drevesa rastejo samo tam, kjer jih umetno zalivajo. Bolj kot greš v notranjost otoka, več je rastlinja.

V času bivanja na otoku mi je vse skupaj uspelo prekolesariti nekaj več kot 1000 km in ob tem premagati 18.000 višinskih metrov. Ker je bil poudarek na kolesarjenju, sem v teh 14ih dneh naredil nekaj manj treningov teka (90 km; 9 h) in plavanja (23,5 km; 8 h).

Zdaj pa ne bom več dolgovezil, saj slike povedo več kot 1000 besed!






























Treba je nazaj domov :(

1 komentar: