četrtek, 1. september 2011

Zahvala podjetju Energen d.o.o.

Najlepše se zahvaljujem podjetju Energen d.o.o., ki so me finančno podprli na moji športni poti.
Energen, energetske storitve, d.o.o. je mlado podjetje, ki na trgu ponuja rešitve v energetiki, predvsem pri ogrevanju. Njihov pristop do naročnikov je edinstven, saj jim s svojimi storitvami nudijo celovito energetsko rešitev. Njihova storitev enerSAVE je bila uvrščena med tri najboljše podjetniške ideje v letu 2009 po izboru časnika Finance!


Meni osebno je Energen d.o.o. najbolj poznan po prodaji sistemov za soproizvodnjo (kogeneracijo). Soproizvodnja je proces, kjer se pridobivata in koristno porabljata dve energiji hkrati - toplota za ogrevanje in električna energija. Sočasna izraba goriva prinese večje izkoristke in prihranke.
Kogeneracija deluje tako, da se pri ogrevanju namesto navadnega gorilca uporablja motor na notranje izgorevanje, ki poganja električni generator, ta pa proizvaja električno energijo. Toplota, ki se ustvari pri izgorevanju goriva, se uporabi za ogrevanje, električna energija pa se lahko porabi na objektu ali pa proda v omrežje. Eno takšnih kogeneracij je Energen d.o.o. instaliral tudi na Fakulteti za šport v Ljubljani, kjer opravljam svoje plavalne treninge.

Več informacij lahko dobite na spletni strani podjetja Energen d.o.o.

Ni komentarjev:

Objavite komentar