petek, 11. oktober 2013

3D WEAR Active Tense

Ker je moje telo precej nagnjeno k poškodbam, sem začel uporabljati športna oblačila 3D Wear Active Tense italijanskega proizvajalca Erreà.


Oblačila 3D Wear Active Tense se lahko uporabljajo pri različnih športih, saj se jih enostavno nosi pod drugimi oblačili. Njihova posebnost so elastike, podobne kinezio trakovom, ki so nameščene tako, da podpirajo in stabilizirajo sklepe. Na ta način je telo prisiljeno v boljšo držo, kar pomeni, da je možnost poškodb manjša.

Sam uporabljam 3/4 spodnje hlače in dolgo majico. Ko sem oblačila prvič preizkusil, sem imel čuden občutek. A že po nekaj minutah hoje sem se oblačil hitro navadil, negativnega občutka več ni bilo. Počutil sem se dobro, občutek sem imel, da je vsak moj gib varen oz. nadzorovan, vse je bilo bolj stabilno. Pri hoji v hrib se mi je zdelo, kot da grem po tračnicah - ne levo, ne desno, samo naravnost!


Konec septembra sem zaključil s sezono, čemur je sledilo 14 dni počitka. Čutil sem, da sem izgubil nekaj mišične mase na nogah. In glej, začelo me je boleti koleno. Stopnice so mi delale probleme, kaj šele sprehod po gozdu čez korenine. Nekaj je bilo treba ukreniti! Na naslednjem daljšem pohodu sem oblekel 3D Wear Active Tense in bolečine v kolenu skoraj več ni bilo. Trakci na oblačilu so mi koleno odlično stabilizirali, predvsem pogačico. V dveh tednih sem se težav s kolenom rešil. Pomagala mi je redna hoja in 3D Wear oblačila. Brez njih ne grem več v hribe! V zimskem času mi bodo prišla zelo prav, saj bom pozimi opravil veliko treningov v hribih, kjer bom gradil bazo za prihodnjo sezono, v kateri me čaka tekma Ironman v Celovcu. Naredil bom vse, da se dobro pripravim in izognem poškodbam, zato bo 3D Wear Active Tense moj stalni spremljevalec.

V prostem času nosi 3D Wear Active Tense tudi tenisač Novak Đoković (Djokovic)

Tole zgoraj je pa moja noga :) Trakci dejansko stabilizirajo vse okoli kolena. Pritisk se na koži vidi še nakaj časa, ko slečem oblačila.

3D Wear Active Tense so v Sloveniji na voljo v TC-Sport. Na njihovi strani dobite pod opisi še več informacij o samih oblačilih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar