sreda, 4. februar 2015

Koroški športnik leta 2014

V petek, 30. januarja 2015, je na Ravnah na Koroškem potekala zaključna prireditev akcije Koroški športnik leta 2014. Glasovanje je potekalo preko interneta (www.e-karizma.com), preko etra Koroškega radia, svoj glas pa je dala tudi strokovna 5 članska komisija. Vsi trije načini glasovanja naj bi imeli enako težo. Rezultati so bili naslednji:

KOROŠKI ŠPORTNIK LETA 2014:
  1. Tina Maze –alpsko smučanje         1.855 točk
  2. Damir Dugonjić - plavanje             1.087
  3. Tjaša Oder –plavanje                      572
  4. Janez Klančnik – triatlon            568
  5. Manca Fajmut – namizni tenis          505
  6. Gaja Natlačen – plavanje                 480
  7. Nejc Pečnik – nogomet                    478
  8. Matjaž Ferarič – jadralno padalstvo  449
  9. Roman Bezjak – nogomet                427
  10. Boštjan Nachbar – košarka              411

Sem 4. najboljši športnik Koroške v letu 2014! Kaj takšnega si pred začetkom sezone res nisem predstavljal. Hvala vsem, ki ste glasovali zame. Sem zelo vesel in hkrati počaščen, da sem se znašel med takšnimi znanimi imeni.

4. mesto: Koroški športnik leta - Janez Klančnik
Pred leti si nisem niti predstavljal, da bom kdaj lahko aktiven udeleženec zaključne prireditve. Moja skrita želja je bila le, da bi se kdaj pojavil na seznamu kandidatov za športnika leta. Res sem vesel, da so opazili moj trud in dosežke. To mi je velika motivacija za naprej.

Tretjo mesto je zasedla plavalka Tjaša Oder, ki je bila četrta na evropskem prvenstvu v Berlinu v disciplini 1500 metrov prosto.

2. mesto: Koroški športnik leta - Damir Dugonjić
Drugo mesto je zasedel plavalec Damir Dugonjić, ki je na evropskem prvenstvu v Berlinu dosegel bronasto medaljo (50 metrov prsno). Napovedovalka Špela Šavc se ni mogla načuditi nad njegovo višino (202 cm).

1. mesto: Koroški športnik leta - Tina Maze
Že deseto leto zapored pa je najboljša Koroška športnica leta postaja Tina Maze. Zasluženo, saj je na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 dobila kar dve zlati medalji (smuk in veleslalom). Nagrado je prevzela njena mama, saj je Tina že v Vailu v Združenih državah Amerike, kjer jo čaka Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju.


Najperspektivnejša koroška športnica je postala športna plezalka Janja Garnbret iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu, ki je v lani v oddaljeni Novi Kaledoniji (Noumea) 2014 osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje med starejšimi deklicami v težavnosti in hitrostnem plezanju. Druga je bila judoistka Zala Pečoler, tretja pa plavalka Janja Šegel.

Takole je vse skupaj izgledalo, ko sem stopil na oder:

1 komentar: