torek, 3. julij 2012

Zahvala podjetju TC-sport

Rad bi se zahvalil podjetju TC-sport, ki me je podprlo na moji športni poti. Zaradi njihove pomoči sem bogatejši za odlično in izredno kakovostno športno opremo.


S športnimi očali SH+ RG 4200 je moj pogled jasen kot še nikoli. Razmišljal sem, kaj je slabost očal, a zaenkrat nisem našel še nobene pomanjkljivosti. Očala imajo nastavljiv nosni del, tako da super sedejo na obraz, leče pa so ravno prav velike, da na kolesu v pozi na aerobarih ne vidiš okvirja očal. Triatlonci bodo vedeli, o čem govorim. :) V kompletu so tri različne leče: črne za sonce, oranžne za oblačno, prozorne za temo. Zraven pa je še pasek, s katerim si lahko očala pritrdiš okoli glave, da ti ne padejo dol. Super!


Kolesarske hlače in majica SIXS so tudi nekaj posebnega, saj se s svojim materialom, ki je zelo mehak in udoben, razlikujejo od tipičnih kolesarskih oblačil, ki delujejo plastično umetno. SIXS oblačila sicer izgledajo kot spodnje hlače in majica, ampak meni izgled ni pomemben, važno je počutje! Oblačila SIXS sem že stestiral v več urnem kolesarjenju blizu 30°C in obnesla so se odlično. Kolesarjenje je bilo udobno, težave s potom pa nisem imel kljub visokim temperaturam. Oblačila so zelo zračna in kot kaže, je znoj hitro izpuhtel.


Na koncu pa še največja poslastica - superge ON Cloudsurfer! To je bila zame največja neznanka, kako se bodo obnesla. S svojo drugačnostjo ne morejo ostati skrita očem. Na podplatih imajo namreč oblačke, tako da je tek mehek in prijeten. Nič več nabijanja nog! Goreči zagovorniki bosonogega teka bodo sicer najbrž rekli, da je ta copat strup za noge, ampak meni ugaja. Imam namreč probleme z meči, gležnji in koleni, tako da upam, da bodo superge dobro blažile sile in mi pomagale k boljši tehniki teka. Pozitivne odzive že lahko čutim. Superge sem dobil tik pred tekmo Crossman, zato z njimi nisem tekmoval. Sem pa jih obul takoj po končani tekmi in v njih ostal vse do večera. Naslednji dan bolečin v nogah skoraj ni bilo. Prav tako sem s supergami ON že opravil intervalne teke na stadionu. Med samim treningom sem bolečine v mečih začel čutiti nekoliko kasneje kot pri zadnjih podobnih treningih. Tudi naslednji dan bolečina v mečih ni bila tako izrazita kot ponavadi, občutek pa sem imel, da so delo opravile tudi druge mišice, predvsem stegenske. Kot kaže, superge ON razbremenijo določene mišice s tem, da aktivnost prenesejo še na ostale. Zaenkrat je to zame dobro, saj lahko z njimi bolje opravljam treninge. Edina pomanjkljivost mehkobe oblačkov na podplatih pa je tek čez korenine in čez drn in strm, kjer bi si želel bolj trd podplat, saj se oblački ne odzivajo najbolje hitrim spremembam podlage. A superg ON nimam za to. Za trening teke po asfaltu/makedamu so zaenkrat odlični!


Morda še to - mislil sem, da bo tek v njih precej drugačen, a že po nekaj metrih sem se na njih navadil in občutek na teku je spet tisti ta pravi.

Superge ON so švicarska iznajdba, razvil jih je večkratni zmagovalec triatlonov Olivier Bernhard, z njimi pa po novem teče tudi Ironman triatlonka Caroline Steffen. Z ON Cloudracer-ji ji je uspela perfektna dirka!

The Perfect Race from On on Vimeo.

1 komentar:

  1. Popraviti moram delček svojega mnenja o supergah ON! Tudi tek po gozdu čez korenine ne predstavlja nobenega problema več. Ne vem, zakaj sem bil na začetku nesiguren v superge, ampak zdaj lahko tečem tudi po neravnem terenu brez vsakršnih problemov. :)

    OdgovoriIzbriši